Damon брекети

Damon системата е чудесен начин, да повишите самочувствието си, да подобрите здравето на зъбите си и да създадете красива усмивка, която можете да споделите с всички, които срещнете. Системата Damon промени начина, по който можем да прилагаме ортодонтско лечение на пациенти. Тази революционна система използва уникални пасивни, самолигиращи се брекети и много леки сили за постигане на много по-добри резултати от очакваното. Сега ортодонтското лечение отнема по-кратко време и е по-удобно от всякога.

Горди сме, че предлагаме системата Damon. Системата Damon вече има две опции – поставяне на метални брекети или на естетични  брекети. Бихме искали да Ви поканим, да научите повече за това, което може да предложи тази доказана технология. Ще видите оформянето на Вашата нова усмивка през първите няколко седмици на лечение, а накрая ще имате страхотна нова усмивка за цял живот.​

Има общо погрешно схващане, че всички брекети и ортодонтско лечение са еднакви. С всички налични днес опции, е по-важно от всякога внимателно да изберете типа брекети, както и технологията. Системата Damon, не само създава красиви усмивки и прави зъби, но позволява на ортодонтите, да променят лицето. Никога досега, не сме имали такова влияние върху костите и меките тъкани, които поддържат и заобикалят зъбите.

Damon Q шини


По-какво се различава самолигиращото лечение


Традиционната ортодонтска терапия включва свързване на брекетите и дъгите с ластични или  метални лигатури да накара зъбите да се движат по-бавно. При традиционните системи брекети трябва да се прилагат по-големи сили за преодоляване на  това триене. Тези сили могат да притиснат  или смажат много деликатните  кръвоносни съдове, възпрепятствайки достъпа на кислород и хранителни вещества. Това може да бъде по-болезнено, да забави наместването на зъбите и да удължи времето на лечение. Брекетите Damon обаче имат съвсем различен подход. Те имат патентована вградена плъзгаща се част, която държи дьгата, което позволява по-свободно й  движение, за да може да премести    зъбите. Можем да използваме много нежен  натиск, работейки с естествените сили на Вашето тяло. Това позволява на Вашите зъбни дьги  да се развиват по естествен начин. В повечето случаи това се постига за далеч по-кратко време, с по-малко посещения при ортодонт и с много по-голям комфорт!

 »

Кое е най-удобното ортодонтско лечение до сега?


Години наред съществуваше традиционно мислене, че е необходимо прилагане на големи сили за наместване на зъбите, като се вземе предвид това, което пациентът може да понесе. Създавайки новата система Damon от високотехнологични брекети и дъги, вече могат да се приложат много по-леки и естествени сили за наместване на зъбите, и то със скорост, която никога преди не е наблюдавана в областта на ортодонтията. Това означава по-малък натиск върху зъбите за по-удобно лечение.

 »

По-редки посещения при ортодонт


Традиционните брекети използват цветни еластомери, за да  захващат дъгата. Еластичните материи трябва да се сменят често, защото се износват и се оцветяват с течение на времето. Тъй като брекетите Damon имат уникална плъзгаща се част, те изискват по-малко настройване. Леката сила и високотехнологичните дъги  продължават да работят за по-дълъг период от време. Това означава по-малко посещения при ортодонт, отколкото при поставени конвенционални брекети. Искаме да направим лечението Ви възможно най-удобно, но освен това да се впише лесно в натоварения Ви график.

 »